مدیرکل امور اقتصادی و دارایی استان مرکزی گفت: ۲۲ فرصت سرمایهگذاری جدید در این استان شناسایی و مورد تایید سازمان سرمایهگذاری و کمکهای اقتصادی و فنی ایران قرار گرفت.
به گزارش ایرنا «سعید ملااسماعیلی» روز دوشنبه در جمع خبرنگاران در اراک، افزود: ۱۰ طرح از مجموع این طرحها در بخش گردشگری، ۹ طرح در بخش خدمات، ۲ طرح در بخش صنعت و یک طرح در بخش کشاورزی است.
وی ادامه داد: در راستای تهیه بسته ۲ زبانه فرصتهای سرمایهگذاری استان مرکزی، با همکاری دستگاههای اجرایی ذیربط استان تعداد ۲۶ عنوان فرصت سرمایهگذاری جدید شناسایی و به سازمان سرمایهگذاری و کمکهای اقتصادی و فنی ایران ارایه شد که ۲۲ عنوان مورد تایید نهایی گرفت و بهار امسال این فرصتها در دسترس عموم است.
مدیرکل امور اقتصادی و دارایی استان مرکزی خاطرنشان کرد: نمایشگاه گل و گیاهان محلات، پارک پرواز شهر جدید امیرکبیر، پارک هیجان شهر جدید امیرکبیر، بازار بزرگ ایرانی اسلامی شهر مهاجران، گردشگری شهر مهاجران و مجموعه تفریحی و گردشگری غار چال نخجیر از جمله این فرصتها است.
ملااسماعیلی اضافه کرد: ساخت هواپیمای فوق سبک ۲ نفره اراک، توسعه گردشگری سد الغدیر، دهکده گردشگری سد کمال صالح، مجموعه تفریحی ورزشی کوثر، نمایشگاه و فروشگاه گل و گیاهان دارویی و نمایشگاه دایمی صنعت ساختمان اراک از دیگر فرصتهای سرمایهگذاری شناسایی شده در استان مرکزی است.
وی ادامه داد: شهرک مبل و روشنایی، شهرک فرش، شهرک لوازم خانگی، مجموعه تفریحی، رفاهی و گردشگری دره گردو، مجموعه تفریحی، رفاهی و گردشگری شهید باهنر، نمایشگاه مبلمان سمقاور و سیتی سنتر اراک، مجموعه گردشگری خنجین، شیشههای ضدحریق و گلخانه هیدروپونیک با سیستم ان اف تی از دیگر فرصتهای جدید سرمایهگذاری جدید در این استان است.
استان مرکزی با مساحتی معادل ۲۹ هزار و ۱۲۷ کیلومترمربع، هشت و یک دهم درصد از مساحت کل کشور را در برگرفته و از شمال به تهران و قزوین، از غرب به همدان، از جنوب به اصفهان و لرستان و از شرق به قم و اصفهان محدود است.
این استان با موقعیتهای ممتاز جغرافیایی، نیروی انسانی متخصص، قرار گرفتن در مسیر ارتباطی شمال به جنوب و غرب به شرق، عبور خطوط انرژی (نفت، گاز و برق)، استقرار مراکز صنعتی و دانشگاهی، مفاخر برجسته مذهبی و علمی، اراضی مستعد کشاورزی و مراتع، ذخایر معدنی، نزدیکی به قطب های صنعتی و بازار مصرف از توانمندیهای اقتصادی مناسبب برای سرمایهگذاری برخوردار است.
اصالت تاریخی، وسعت منابع مادی، انسانی و توانمندیهای تولیدی و سرمایهگذاری به خصوص در بخش صنعت، موجب شده است استان مرکزی از ابتدای فرآیند جذب سرمایهگذاری خارجی در کشور (از زمان تصویب قانون جلب و حمایت سرمایههای خارجی تا کنون) همواره یکی از مقاصد سرمایهگذاران خارجی باشد.